19/12/2019

Het evenementenloket en de innames openbaar domein in een nieuw kleedje!

Dat de Lokeraar zijn weekends goed kan vullen met allerlei evenementen zoals buurt- feesten, fuiven, kerstmarkten, … weten ze bij het evenementenloket maar al te goed. Jaarlijks ontvangen zij honderden aanvragen, tot op heden via een standaardformulier op de website. Deze werkwijze is in dit digitaal tijdperk achterhaald en brengt ook veel admi- nistratieve rompslomp met zich mee.

Hetzelfde verhaal bij de collega’s van de dienst infrastructuur, die meer en meer aanvragen krijgen voor de innames openbaar domein (verhuiswagen, plaatsen van een container, plaatsen van een stelling,…).

Beide diensten hebben de handen in elkaar geslagen en zo is er een nieuwe digitale manier van aanvragen ontstaan!

Vanaf januari worden aan de hand van een invuldocument op onze website alle gegevens verzameld en digitaal verzonden naar het evenementenloket of de dienst infrastructuur. Na afwerking ontvang je een e­mail met de nodige toelatingen.

 

Burgers of verenigingen die regelmatig een aanvraag indienen kunnen zich registreren. Het voordeel hiervan is dat je vorige aanvragen zicht­ baar blijven en dat je deze kan kopiëren indien dit zich regelmatig herhaalt.

 

WIE DOET WAT?

  • Evenementenloket:

Voor alle evenementen die doorgaan op het openbaar domein zoals: straatfeesten, fuiven, wandeltochten, fietstochten, kermissen, rommelmarkten, boerenmarkten, … staan de collega’s van het evenementenloket klaar ter ondersteuning.

Hoe aanvragen?

www.lokeren.be/evenementenloket

Meer informatie: Evenementenloket 09 340 94 06 of secretariaat@lokeren.be

 

  •  Fuifloket:

Vergeet ook ons fuifloket niet. Bij hen kan je terecht voor al je vragen rond het organiseren van een fuif.

Hoe aanvragen?

www.lokeren.be/evenementenloket

Meer informatie:

Fuifloket 09 340 95 34 of jeugddienst@lokeren.be

 

  • Dienst infrastructuur:

Als je voor een verhuis of werken het openbaar domein wil innemen, dan heb je hiervoor toelating nodig. De inname kan bijvoorbeeld nodig zijn

voor het plaatsen van een stelling, container, verhuiswagen, kraan, …

Hoe aanvragen?

https://lokeren.be/producten-en-diensten/inname-openbaar-domein

Meer informatie:

Dienst infrastructuur 09 340 94 50 of innames@lokeren.be