19/12/2019

Reynaertkring Meest Verdienstelijke Lokeraar 2019

Algemeen nieuws

De Reynaertkring Daknam is de Meest Verdienstelijke Lokeraar 2019. De cultuurvereniging trok  in een spannende verkiezing aan het langste eind.

De Reynaertkring Daknam is een culturele vrijwilligersvereniging met ca 165 leden vanuit heel Lokeren. Dit jaar vierden ze hun 50-jarig bestaan met een o.a. een openluchtspektakel, Madocke! 

Op zaterdag 7 december 2019 werd naar aanleiding hiervan de vereniging plechtig ontvangen op het Stadhuis te Lokeren en werd het Gulden Boek van de Stad Lokeren verlucht.

Het enthousiasme en de inzet van de leden, de acteurs, de figuranten en alle medewerkers aan Madocke, van decorontwerp tot belichting, kostumering enz., werkte zo aanstekelijk dat de 5 geplande uitvoeringen van Madocke met telkens 500 plaatsen al snel uitverkocht waren. Een extra ingelaste voorstelling was eveneens uitverkocht. Het volledige dorp, en een heel eind daarbuiten, was in de ban van dit openluchtspektakel. Aan alles werd gedacht: verkeersregeling, de kerkklok laten zwijgen, de veiligheid van de medewerkers op de weide met regenweer, toiletten ook tijdens repetities, een afkoeler voor de warmste dagen, enz. Je kon niks misvragen en alle problemen werden met goede zin opgelost. Zo’n totaalspektakel afgewerkt en professioneel neerzetten, daarvoor is kennis en kunde én INZET nodig van vele mensen, met alle mogelijke relaties, met lef en doorzettingsvermogen.

Er groeit heel wat toneeltalent binnen de Reynaertkring. De Jongerengroep Hermelien en Hermelien 16+ treden jaarlijks op met een nieuwe productie. Deze werkingen worden begeleid, geregisseerd door eigen mensen.

Naast toneel organiseert de Reynaertkring Daknam ook:

- de jaarlijkse kunst- en ambachtenmarkt - op 1 juni 2020 wordt het de 48ste keer.

- de jaarlijkse meiavond - 48ste Reynaert viert Meye op 17 mei 2020.

- activiteiten voor leden en inwoners van Daknam, o.a.: vrieswandeling - voskesdag - quiz - dropping - Sinterklaas op ronde in alle Daknamse straten - kerstdrink met opbrengst voor goed Lokers doel - Reynaertsingers in de Daknamse straten.

- medewerking aan andere activiteiten, vb.: Daknam Koerse - parochiefeesten - Lokerse feesten - …

De Reynaertkring is meer dan een joviale, gezellige bende. Enthousiasme en inzet zijn algemene kenmerken van deze vereniging . Dat leidt de activiteiten tot hun succes en levert een serieuze bijdrage aan de sociale cohesie. Allicht daarom dat deze vrijwilligersvereniging de 50 bestaansjaren overschrijdt.

Iedereen is welkom in deze vereniging, zonder rang of stand, geen leeftijdsgrenzen, enz…

Het is een culturele vereniging die erfgoed in haar programma heeft ingecalculeerd. Ze zorgt voor zinvolle vrijetijdsbesteding, van waaruit ze mensen laten doorgroeien, zelfs stimuleren.  Meer informatie vind je op http://www.reynaertkringdaknam.be/.

Zorg voor de vrijwilligers wordt niet vergeten; er is een bedanking na elke grote inzet met een BBQ of een receptie.

Met andere woorden: een waardige kandidaat als  verdienstelijke Lokeraar.