Vrije tijd Kinderen en jongeren

Spelen in de stad

Ons speelaanbod

Speelpleinwerking

Elk jaar gaat een team van vrijwillige animatoren en beroepskrachten van de stedelijke dienst Sport en Jeugd op verschillende locaties in Lokeren aan de slag om kinderen een onvergetelijke zomer te geven.

Spat!

Elke “kleine” schoolvakantie en in sommige weken van de zomervakantie staat de stedelijke Dienst Sport en Jeugd in voor een vrijetijdsaanbod voor Lokerse kinderen en jongeren.

Speelstraten

Tijdens mooie dagen spelen we graag buiten, in dichtbevolkte gebieden zoals de stad is dat niet zo evident. Ouders zijn vaak (terecht) bezorgd over de verkeerssituatie, dat wordt in Lokeren opgelost door de inrichting van speelstraten*. 

*De speelstraat is een straat die tijdelijk (maximaal 2 achtereenvolgende weken in de paasvakantie en maximaal 3 achtereenvolgende weken in de zomervakantie) en tijdens bepaalde uren (13 u en 20u) verkeersvrij wordt gemaakt, zodat er ruimte vrijkomt voor spel en ontspanning.

World Play Day

Speel mee met Speelotheek Sloeber en Spellenclub Winning Movez!

Bosspel

In het bos spelen, dat is nog leuker met anderen erbij! Daarom stak de dienst Sport & Jeugd twee kant-en-klare spellen in elkaar, ideaal voor een activiteit met je jeugdbeweging, een verjaardagsfeestje of een familie-uitstap!